Stressa inte över elbolag

En mycket vanlig stressfaktor brukar handla om att man måste göra rätt beslut. Ofta är det inte särskilt livsavgörande beslut som är de största stressfaktorerna heller utan snarare vad man ska göra åt sina tråkiga gräsmatta eller vilket elbolag man ska välja. Här är det viktigt att öva på lite självdistans och förstå hur små sådana beslut egentligen är.

Ett sådant beslut som kan kännas väldigt stort men som i själva verket inte behöver vara så svårt är att välja elbolag. Det finns många olika men om man kollar närmare så märker man att priserna varierar endast väldigt lite. Det är även relativt enkelt att byta elbolag efter att kontraktet gått ut efter tre år och prova något annat. Man behöver inte heller oroa sig för sämre kvalitet från olika leverantörer. El som el, det fungerar alltid. Av någon anledning så oroar sig folk fortfarande över detta val och beter sig som att undergången kommer om de väljer något annat en det perfekta.

Det värsta som kan hända om du väljer ett sämre elbolag är att din elräkning blir 10-15% dyrare, det på en elräkning som brukar ligga på runt 150kr till 200kr i månaden per person i en lägenhet. Det är inte mycket pengar som går att spara här, så lugna ner er och stressa inte upp er över något så mesigt som elbolag.