Smidig reparation av AC:n!

För två månader sedan köpte jag en ny bil, en Ford Focus -12:a som bara gått 3000 mil. Hittade den på Blocket och köpte den av en privatperson i Tumba. Allt verkade frid och fröjd när jag provkörde den och den gick som en pärla. Det var nästan som en nybilskänsla. Så jag slog till direkt, priset var överkomligt också. Som tur var tecknades en begagnatförsäkring och det skulle jag inte ångra.

Andra dagen efter köpet när jag var ute och körde lade AC:n helt plötsligt av och eftersom det vara mitt i sommaren blev det väldigt tydligt då värmen slog till och ingen kylning i kupén fanns. Man svettades ju ihjäl! Och tankarna på att man blivit lurad i bilköpet kom ju direkt. Hur kan man vara så dum att man köper en bil av en okänd privatperson? Men när man kommit till sans kom jag på att jag hade denna försäkring och kontaktade en verkstad som jag hört talas om som skulle vara bra på ac-reparation. Fick en tid hos Nacka Biltrim och lämnade bilen där för reparation. De hjälpte mig med kontakten med försäkringsbolaget och gjorde ett utomstående jobb. Trevliga var de också, bjöd på kaffe och kaka.

Nu funkar ac:n kanon och jag är ute och kör ganska mycket. Jag gillar att vara ute på landsvägar och se de viddsträckta naturområdena, en mildare variant av cruising. Och idag är man ju så bekväm av sig att man behöver en fungerande AC. Det man kan lära sig av denna historien är att vara noggrann vid köp av bilar av personer man inte känner och det är ganska bra att även teckna försäkring. Även om jag nu inte behövde betala mer än självrisken åker jag gärna till bilverkstaden i Nacka igen då de både var professionella och trevliga i sitt bemötande av kunder. Och kaffe och kaka säger man aldrig nej till.