Gifta sig på konferens i Stockholm!

“Stockholm i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu….”

Ja, så lyder den välkända signaturmelodin från Allsång på Skansen som vi är så vana vid att höra på sommarens tisdagskvällar. Och har man varit i huvudstaden på sommaren så förstår man varför det är så lätt att stämma in i de orden. Känslan för Stockholm kom när jag var på ett bröllop där för ett tag sedan. Det var en sådan härlig sommardag när solen sken på det bästa sättet och det var varmt i luften. Bröllopet hölls vid Mälarens strand på Stora Essingen, utomhus vid vattenkanten och det var så romantiskt.

Det är nämligen en stor konferensanläggning där som dom bokat, Essinge Konferenscenter, som hade upplåtit sina lokaler till både själva vigseln vid vattnet och festen senare på kvällen. Det kan tyckas märkligt att arrangera ett bröllop och en bröllopsfest på en så stor konferensanläggning men det var istället det perfekta stället för ett bröllop. Brudparet hade tillsammans med arrangören noga tänkt igenom hela tillställningen och varit mycket noga med alla detaljer så att det blev precis som de ville ha det. Allt från blomkransarna vid altargången till ljussättningen för dansen på kvällen när bandet spelade. Lokalerna med utsikt över vattnet gav den där speciella känslan man vill ha och som man kan minnas tillbaka till.

Jag är så glad att jag fick vara med den här dagen. Och att gifta sig där man normalt har konferenser går alldeles utmärkt. Så rubriken på detta inlägg blev ju lite missvisande då det inte handlade om att gifta sig under en konferens utan snarare handlar det om vilka lokaler man använder och därför kan jag verkligen rekommendera Essinge Konferenscenter till detta. Det finns säkert många konferenslokaler i Stockholm men säkert ingen som har så naturskön miljö att tillgå som Essinge Konferenscenter.

Det var här jag tog Stockholm till mig, och jag kan därför stämma in i sången “Stockholm i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu….”.