Fasadrenovering i Stockholm vs New york

Några som generellt behöver ta det lugnare är Stockholmare. De stressar till allt och och lever i någon falsk verklighet om att de bor i en av de viktigaste städerna i världen. I själva verket så är Stockholm mer som en ganska medelstor amerikansk stad. Detta blir extra tydligt när man kollar på byggnaderna.

Jag pratade med en vän om detta förra veckan, han är från USA och har arbetat med fasadrenovering där och arbetar även med det nu när han är här i Sverige. Om man ska mäta en stads storlek på hur stora byggnaderna är så är Stockholm knappt en by om man jämför med NY.

Under åren som min vän arbetade i NY så fick han en rad ganska så spektakulära arbetssituationer. Det hände att deras företag fick i uppdrag att byta fasad på gamla skyskrapor. Jag har inte riktigt tid att återberätta dessa historier här men det kommer nog vid något annat tillfälle, det handlar iallafall om att släppa på stora tunga glas 50 våningar upp från marken.

Så nu uppmanar jag alla Stockholmare att lugna ner er lite, kom ner på jorden och förstå att ni är inte så väldigt viktiga som ni försöker få det att se ut. Ni kommer bara att blir stressade, utbrända och sorgsna. Det är det ju ingen som vill.