Ett nytt badrum med kakel på gång!

Att genomföra en badrumsrenovering är ett effektivt sätt att förnya och göra sin bostad trevligare och tryggare då badrummet är ett av hemmets absolut viktigaste platser. En annan fördel med att renovera sitt badrum är att det ökar värdet på bostaden, ingen vill ha ett solkigt badrum. Renoveringen av ett badrum är ett stort projekt oftast och en vanlig andledning till att man inte gör detta trots att man vill är för att man är rädd för priset. Badrumsrenovationer behöver inte vara allt för dyra, det hela beror på hur det ska renoveras, i vilken stad man befinner sig i samt vem hantverkaren är. Generellt så ligger priset för att renovera badrumet mellan 15,000 och 30,000 per kvadratmeter inräknat material samt arbetskostnad. Att renovera badrumet själv eller att anställa svart är något många faller för men det brukar löna sig att anställa en certifierad hantverkare till arbetet och på så sätt vara säker på vad man för. Skulle något bli fel i fall där inte en fackman sköter badrumsrenoveringen så är det lätt att totalpriset blir högre och man förlorar skyddet mot försäkringen samtidigt som man kan bli skadeståndsskyldig ifall skadorna från badrummet skulle påverka omgivande byggnader.

Renovera ett badrum

En badrumsrenovering innefattar många olika steg. Det första steget är att riva ner det befintliga badrummet, allting ska nedmonteras. Detta gäller såväl alla rör, toaletter, väggar och tapeter eller eventuell kakel. När detta steg är klart kan man börja förbereda för badrumsrenoveringen genom att tillsätta fuktspärr på väggar samt golv och på så sätt förhindra vattenskador. När man sett till att badrummet är noggrant fuktspärrat skall man rita ut riktlinjerna, här ska man vara väldigt noggrann när man målar ut rutsystemet för att i senare skede sätta in kakel i, vilket är de man brukar ha på väggarna i badrum. För att få ut så raka linjer som möjligt använder man sig vanligtvis av laser. Badrumsrenoveringen fortsätter genom att man kaklar väggar och eventuellt golv. Sätts kakel in fel så innebär det estetiska brister och man måste börja om. När man fått en estetiskt och väl monterad kakelvägg så skall man foga mellan plattorna, detta görs enklast diagonalt. Innan man avslutar renoveringen genom att tillsätta nödvändig VVS samt el-ledningar ska man tillsätta silikon på alla hörn och vinklar för att hålla damm och smuts borta.

Kakel i badrummet

Badrumsrenovering med kakel ger badrummet ett väldigt fräsch lyft. Kakel finns i nästan alla olika färger och mönster som passar de flesta människornas krav och önskan. Kakel är glaserat lergods som är förutom i badrumsrenoveringar väldigt vanligt att ha i kök. Kakelplattorna bränns i ugnar vid 800 till 900 grader för att på så sätt hålla en väldigt hög kvalité. Dessa plattor är tillverkade för att slippa underhåll och efterbehandlingar, vilket gör kakel till inte bara ett väldigt snyggt material att renovera badrumet eller köket med, utan även väldigt behagligt material att ha på väggen. Badrummet påverkas precis som det mesta, av trender, men kakel är något som varit populärt i olika skepnader sedan 1920 och är det absolut vanligaste alternativet vid badrumsrenoveringar än idag.

kakel badrum