Att handla med guld i Stockholm

Försäljningen och inköp av guld har under senare tid ökat väldigt mycket. I Stockholm väljer många att sälja och det finns många aktiva företag som väljer att köpa in det. Guld och silver är något som nästan aldrig förlorar värde, utan snarare tvärtom så har det gått upp i värde under senare åren och därmed väljer många företag att köpa in det.

guld

Det är vanligt att man som kund har guldföremål som man ärvt eller som man inte längre vill ha. Istället skulle man ha mer användning av det som pengar och då kan man till en början värdera smyckena. Många av de företag som väljer att köpa in guld i Stockholm erbjuder även värdering av föremålet på plats i deras fysiska butik. Priset ökar och sjunker ständigt och därför är det pris som värderarna sätter det aktuella marknadsvärdet för guldet. De flesta som man kan sälja guld till i Stockholm väljer också att köpa in silver som har en liknande marknad i världen idag. Marknadsvärdet har även för silver ökat de senaste åren och därför kan man även sälja det silver man besitter utan några större problem i Stockholm.

Kurt Ribbhagen är en av många aktiva antikhandlare. Till dessa kan man även sälja och flera av dessa arbetar även online. På så sätt behöver man inte ta sig till den fysiska butiken utan då kan man posta guldet till dem för att sedan få det värderat. Ifall det priset som butiken väljer är enligt önskemål så kan man då få pengarna på kontot redan inom en dag. Därmed är handeln med guld i Stockholm idag väldigt smidigt och fungerar bra för båda inköpare och försäljare.

Smycken eller tackor?

När man väljer att sälja guld så kan man delvis sälja smycken och liknande som är tillverkat av guld. Detta brukar dock förlora ganska mycket i värde då det är tillverkad i viss design och skall användas som ett smycke. Till skillnad från dessa så finns det även de som valt att investera i guldtackor i olika storlekar. Dessa är vad man tjänar mest på att sälja då de sällan går ner i pris. För att veta vart en guldtacka kommer ifrån från början så brukar de vara signerade på olika sätt. Märkningen tydliggör på ett tydligt sätt vart de kommer ifrån och beroende på vart så har de ett specifikt värde. T.ex. så har inte alla 20 gram tackor samma pris, utan det beror helt på vart ifrån de kommer och vad för stämpel de har.

Kort och gott kan man säga att marknaden för att sälja guld i Stockholm är stor och det finns alla möjligheter att sälja i alla dess former. Priset är dock varierande så är man osäker på om man vill sälja så kan man i de flesta butikerna få en värdering som man kan grunda sitt val på.