Trollkarl som förbryllar Stockholm

Det har genom årens lopp funnits en och annan trollkarl i Stockholm som gjort en så bra show att människor fortfarande talar om det. Men det är sällan som en trollkarl förbryllar stockholmarna men det har hänt och det kommer nog att hända igen. Det finns nämligen så pass många trollkarlar numera som är duktiga på det de gör. Även om det är få trolleritricks som är nya så dyker det hela tiden upp nya nummer som ingen vet hur de gör.

Ett exempel är när en trollkarl från Stockholm använde speglar för att få en elefant att försvinna. Det tog otroligt lång tid innan någon upptäckte hur trollkarlen gjorde och fortfarande är det spännande att tänka på. Att en person kan få en hel publik att tro att en elefant försvunnit. Det är inte något som händer varje dag och det är ett tillfälle då en trollkarl förbryllat människor.

Hur ofta händer det?

Numera då människor är mer skeptiska till trolleri så händer det inte så ofta, i alla fall inte i Stockholm. Men det händer faktiskt att människor blir tagna på sängen. Då kan man tala om att människor blir förbryllade. Även om vi alla är skeptiska till trolleri så är det många av oss som läst Harry Potter och innerst inne önskar det vore sant.

Det gör att vi oftast vet hur en trollkarl gör redan från början. Men som sagt när det är ett trolleritrick som vi inte kan förklara så börjar vi alla hoppas att vi ska få gå på en trolleriskola. Det kanske låter lite barnsligt men vi har alla en inre trollkarl som vill komma ut.

Men då det inte är så ofta som vi blir förbryllade av en trollkarl så är det inte ofta vi får de känslorna.

Hur kan man få Stockholm att tro på trolleri?

I dagens moderna värld så vet alla att trolleri inte finns. Men det betyder inte att vi aldrig ser saker som vi inte kan förklara. Det gäller främst med trollkarlar som är experter och som gör något vi vare sig hört eller sett tidigare. Då kan det bli svårt att förklara. Det är som exemplet med elefanten som försvann framför tusentals människor på en scen. Ingen kunde förklara hur trollkarlen gjort det och när vi inte kan förklara det så får man nog säga att vi blir förbryllade.

Men trollkonst är idag främst tricks men det är även en konst för att få människor att glömma att de vet att trolleri inte existerar. En riktigt duktig trollkarl kan få tusentals människor att under en kort stund tro att han är en riktig trollkarl.

Det är ytterst få som är så pass duktiga och oftast krävs det att trollkarlen gör något nytt. Men när trollkarlen lyckas så är det oftast en helt fantastisk show att se.

Vad är en trollkarl?

Det finns olika definitioner på vad en trollkarl i Stockholmsregionen är. En expert skulle aldrig kalla enkla trolleritricks med en kortlek för trolleri. Men det gör självklart den som gör dessa enkla trolleritricks. De riktiga trollkarlarna kan förbluffa och förbrylla sina åskådare och det är inte bara själva trollkonsten utan även hur duktiga de är på scen. Det handlar verkligen om att trollbinda sin publik på ett sätt att dom följer varje rörelse du vill att dom ska följa. Uppträder man för en publik i Stockholm kan det ibland vara svårt med mobiltelefoner som distraherar eller ännu värre försöker filma trolleritricket för att på så sätt kunna avslöja det. Många trollkarlar förbjuder därför kamerautrustning men dom riktigt duktiga är inte rädda för en kamera. Lite kaxigt, men är man trollkarl så är man.